UW VOETEN IN GOEDE HANDEN

 Mannen  
Ruim 8 op 10 Nederlanders heeft wel eens voetproblemen. Specifieke mannenklachten zijn voetschimmel (34%), zweetvoeten (31%) en ingroeiende nagels (26%). Vrouwen hebben daar beduidend minder last van.

Drie maal je gewicht
Bij een rondje hardlopen dragen de voeten drie maal het gewicht. Om blessures te voorkomen is het zaak dat voeten in goede conditie zijn en dat de juiste sportschoenen worden gedragen. Dat kan een hoop leed voorkomen, zoals blauwe, ingroeiende of ingescheurde nagels, kloofvorming op de hielen, overmatig transpireren en blaren.

Jongeren
Mooie voeten krijg je niet zomaar. Voor de perfecte voetverzorging moet je bij de pedicure zijn. Wat doet de pedicure eigenlijk?

De pedicure behandelt en verzorgt je voeten. Ook als je helemaal geen klachten hebt, kun je een keer langs gaan. De pedicure kan een heerlijke voetmassage geven, gebruikt een lekkere crème en heeft tips om ze in topvorm te houden. Gewoon een beetje aandacht voor je voeten.

 Heb jij ook wel eens last van je voeten? Dat is heel normaal en prima te behandelen. De specialist hiervoor is de pedicure. Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts bij mij terecht. 

Gewoon appen voor een afspraak: 06 108 59 012

 

 

Tips voor (dagelijkse) voetverzorging? 

  • voeten dagelijks wassen en goed afdrogen vooral tussen de tenen
  • het gebruik van zeep zoveel mogelijk beperken de teennagels recht en niet tekort knippen
  • dragen van sandalen (blote voeten): voeten met name de hielen dagelijks incremen (bij voorkeur 's avonds voor het naar bed gaan zodat de crème goed kan intrekken) met een (vette) crème om droge hielen met eelt/kloven te voorkomen (beperken)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrolijke Voeten | vrolijkevoeten@vrolijkevoeten.info